De BonTon
afvalinzamelmodule

De naam zegt het al, een goede prullenbak. De BonTon is een modulaire afvalmodule volledig gemaakt van 100% gerecycled polypropyleen (PP) kunststof uit bouw- en sloopafval en grofvuil. Alle onderdelen zijn afzonderlijk te vervangen en de module is volledig recyclebaar. Bovendien is de BonTon met Social Return in elkaar gezet. Bij plaatsing neem je afscheid van de individuele prullenbakken onder het bureau. Op een centrale plaats in het bedrijf zamel je met de BonTon je GFT, plastic, PMD, papier, bekers en restafval gescheiden in. Hiermee worden de afvalstromen apart ingezameld, afgevoerd en weer gerecycled.

Benieuwd hoe de circulaire keten van de BonTon er uit ziet?

BEKIJK DE INFOGRAPHIC

De verschillende soorten afvalmodules

Circulaire keten van de BonTon afvalmodule

Van PMD afval naar gerecyclede afvalbak

Toepassing Het ingezamelde plastic is verwerkt tot circulaire afvalmodule. Productie Het kunststof wordt in de machine verhit en in de mal geperst. Sorteren De producten worden gesorteerd op materiaal en geshredderd. Inzamelen Plastic, metalen en drankenkarton worden apart ingezameld.

Wat maakt de BonTon zo bijzonder?

Communicatie

Met deze frontsticker wordt het voor werknemers verduidelijkt wat er wel en niet in de BonTon gedeponeerd kan worden. Iedere gemeente hanteert een ander afvalinzamelingsbeleid, daarom is de sticker aanpaspaar naar wens.

De frontsticker past precies over de volledige voorkant van de BonTon.

De frontsticker is aanpasbaar naar wens. Wil je graag je eigen huisstijl gebruiken? Neem contact met ons op voor meer informatie. Alles is mogelijk!

CONTACT

Inzetstukken

De BonTon is heel geschikt voor papieren bekers. Dankzij de stapelkokers wordt er veel ruimte bespaard in de afvalbak en bij transport. Bovendien kunnen de bekers gerecycled worden via wepapercycle.nl.

Contactloos afval weggooien

Het is nog nooit zo belangrijk geweest om contactloos afval weg te gooien, vooral op school. Buiten dat het de meest hygiënische manier is, zorgt het ook voor gemak. Hierdoor ben je eerder geneigd afval ook daadwerkelijk in de bak te gooien. Een afvalmodule met een open deksel zorgt voor gemak bij het weggooien: er steken geen elementen uit en er is geen extra handeling nodig voor het openen. Het enige nadeel is dat er bij sommige afvalstromen, zoals GFT, onsmakelijke geuren vrij kunnen komen, maar dat heeft ook met de frequentie van de lediging te maken.

Afvalmodule van je eigen afval!

In samenwerking met één van de mooiste bedrijven ter wereld hebben wij unieke BonTon’s gemaakt van hun producten die toe waren aan een tweede leven! Door afval te scheiden aan de bron leveren zij een mooie bijdrage aan duurzaam ondernemen en het verlagen van hun CO2 footprint. Ook een BonTon gemaakt van jouw eigen bedrijfs’afval’? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

CONTACT

Bijbehorende afvalzakken

Bij elke afvalstroom horen bijpassende inzamelzakken. Deze zakken zorgen voor het zorgvuldig scheiden van jouw afval aan de bron. De inzamelzakken zijn gemaakt van gerecycled plastic van stevig materiaal en voorzien van een dubbele lasnaad, zodat het afval ook daadwerkelijk in de zak blijft zitten. Op een rol inzamelzakken zitten 20 zakken. In een reguliere doos zitten 15 rollen en in totaal 300 zakken.

BEKIJK ALLE AFVALZAKKEN

De BonTon in de praktijk

Het Nova College in Beverwijk heeft afvalbeheer hoog op de agenda gezet. De operationele verantwoordelijkheid van het afvalbeheer ligt in handen van de conciërge Lars Cornelissen en zijn collega Carla. Als geen ander weten zij hoe de dagelijkse gang van zaken gaat in het afvalbeheer op het college. Lars Cornelissen: “Het scheiden van afval is een flinke opdracht binnen de verduurzamings taak en vraagt van zowel ons, als van de docenten duidelijke communicatie. Want het gaat om gedrag. Docenten en medewerkers moeten het goede voorbeeld geven, daarom wordt het thema afval ook verweven in de lessen. Ons uitgangspunt is om de studenten op een positieve manier te triggeren om mee te doen.” Door praktische informatie te bieden, helpen zij de leerlingen graag. Hij zegt: “Het is uitleggen en opvoeden.”

Inspiratie, advies of even snel een antwoord nodig?

Contact opnemen

of bel de klantenservice 088 - 472 00 25